Tea Zero

Ingredienser

Tea Zero

Tea Zero er en norskutviklet te som baserer seg på grønn te. En av fordelene med grønn te, er at stoffene i disse te plantene kan bidra til økt forbrenning.

I tillegg har vi tilsatt ekstrakt utvunnet fra ubrente, grønne kaffebønner. Gjennom vår produksjon har vi tatt vare på virkestoffet klorogensyre som utvinnes fra grønne kaffebønner. Tea Zero inneholder også urter som Storborre og Schisandra, og ikke minst krom som bidrar til normal omsetning av makronæringsstoffer som fett og karbohyderater. Krom spiller også en rolle i å dempe søtsuget, og normalisere blodsukkeret. Det gjør det enklere å holde seg unna de søte fristelsene i hverdagen.

Inspirasjonen til produktsammensetningen fant vi ved å se til Kina. Her har te i århundrer utgjort en viktig del av både kultur og hverdag. Te er et holdepunkt i hverdagen til veldig mange i Kina, og en kilde til sunn livsstil. Visse typer te kan han en positiv helsemessig effekt.

Tea Zero er en unik te, med hærlig smak av fersken. Men med Tea Zero får du mer enn bare en vanlig te. Les mer om inspirasjonen vår her.

teazero-green-tea-1233874

Ingrediensliste

Smakstilsetning (ferskenjuicepulver, sitronpulver, appelsinpulver og naturlig ferskensmak), pulver av grønn te (Camellia sinensis), fibersol-2 kostfiber, borrerotekstrakt (Arctium lappa), kvekeekstrakt (Elytrigia repens), surhetsregulerende middel (sitronsyremonohydrat), stabilisator (xantangummi), ekstrakt av grønne kaffebønner (Coffea arabica), schisandraekstrakt (Schisandra chinensis), søtningsmiddel (steviolglykosider), kromklorid.

Aktive ingredienser per porsjonspose (2,5 g) Innhold Referanse-verdi
Grønn te pulver (Camellia Sinensis), Polyfenol 30 % 240 mg **
Storborrerot ekstrakt (Arctium Lappa) 120 mg **
Kveke ekstrakt (Elytrigia Repens) 120 mg **
Grønne kaffebønner ekstrakt (Coffea Arabica), Klorogensyre 50 % 60 mg **
Schisandra ekstrakt (Schisandra Chinensis), 5% Schisandriner 60 mg **
Krom 120 µg *300%

* = % av referanseverdi
** = ingen referanseverdi fastsatt

Grønn te

Grønn te har i de siste årene gått fra å være et relativt ukjent tilskudd for de spesielt interesserte, til å bli relativt populært. Grønn te inneholder blant annet katekiner, stoffer som er kjente for å kunne øke forbrenningen.

Grønne kaffebønner

Tea Zero inneholder en stor andel grønne kaffebønner.

Ved å drikke Tea Zero kan du redusere risikoen for metabolsk syndrom, som er en samlebetegnelse for risikofaktor for hjerte- og karsykdom, som økt livvidde, insulinresistens, diabetes type 2, høyt blodtrykk og fettstoffer i blodet.

Klorogensyre

Grønne kaffebønner inneholder en hel del klorogensyre. Denne syren har en gunstig virkning på helsen vår, ved at den kan øke både forbrenningen og stoffskiftet. Klorogensyre virker inn på opptaket av fett og glukose i maten, som derfor kan bidra til å øke forbrenningen.

Klorogensyre bidrar også til å regulere blodsukkernivået. Tea Zero gir også økt energi og overskudd, ved sitt naturlige innhold av koffein. Grønne kaffebønner inneholder også en hel del antioksidanter.

Antioksidanter

Tea Zero inneholder også flere forskjellige urter tradisjonelt brukt i te, og mange av disse inneholder antioksidanter. Antioksidanter er molekyler som nøytraliserer frie radikaler i kroppen og dermed bekjemper oksidativt stress. Innholdet av grønn te bidra til høyt antioksidant innhold.

Innholdet av grønne kaffebønner bidrar også til dette. Kaffebønner ser ut til å ha en positiv effekt på helsa. Grunnen til at kaffe ser ut til å redusere risikoen for metabolsk syndrom, er innholdet av polyfenoler som hydroksisinnaminsyre. Polyfenoler er aromastoffer som finnes i planter, og noen av stoffene er antioksidanter. Det har tidligere blitt antydet at polyfenoler kan ha en gunstig effekt på sukkermetabolisme, at det kan redusere fettopptaket i tarmen, senke det skadelige LDL-kolesterolet og virke betennelsesdempende.

Til sammen inneholder Tea Zero en kombinasjon av flere forskjellige antioksidant kilder. Så en kopp med Tea Zero per dag til bidra til at du daglig får i deg antioksidanter.

Krom

Tea Zero inneholder krom. Krom er viktig for nedbrytingen av makronæringsstoffer som karbohydrater, fett og proteiner.

Krom er med i reguleringen av blodsukkeret. Krom inngår i en forbindelse som heter glukose toleranse faktor (GTF), som forsterker virkningen av insulin. Insulin er et hormon som regulerer blodsukkeret. Innholdet av krom i Tea Zero kan derfor virke stabiliserende på blodsukkeret. Krom bidrar trolig til forbrenningen av fettstoff og proteiner gjennom sin virkning på insulin. Trolig har krom også evne til å senke kolesterolet i blodet.

Koffein

Tea Zero inneholder koffein. Ved sitt naturlige innhold av koffein vil derfor Tea Zero også gi økt energi og overskudd i hverdagen.

Koffein er et mildt sentralstimulerende stoff med en rekke fysiologiske effekter. Det virker i første rekke på hjernen, og moderat inntak bidrar til å forbedre fysisk ytelse og kan gi økt årvåkenhet og konsentrasjon. Virkningen av koffein er godt dokumentert og du kan lese mer om koffein her.

The European Food Safety Authority (EFSA) har konkludert med at et koffeininntak på rundt 400 mg koffein per dag (tilsvarende opptil 5 kopper kaffe) kan nytes som en del av en sunn balansert diett og en aktiv livsstil. Vi anbefaler å bytte ut ihvertfall en kopp av disse til Tea Zero!