Tea Zero logo

Ingredienser

Tea Zero - en unik te

Tea Zero er en unik te i porsjonspakninger med deilig smak av fersken. Teen er norskutviklet og inneholder blant annet grønn te.

I tillegg har vi tilsatt ekstrakt utvunnet fra ubrente, grønne kaffebønner. Gjennom vår produksjon har vi tatt vare på virkestoffet klorogensyre som utvinnes fra grønne kaffebønner. Tea Zero inneholder også urter som storborre og schisandra, og ikke minst krom. Mineralet krom bidrar til spiller også en rolle i å dempe søtsuget gjennom å opprettholde et stabilt blodsukkernivå. Krom har i tillegg den positive egenskapen at det bidrar til normal omsetning av makronæringsstoffer som fett, proteiner og karbohydrater.

teazero-green-tea-1233874

Ingrediensliste

Smakstilsetning (ferskenjuicepulver, sitronpulver, appelsinpulver og naturlig ferskensmak), pulver av grønn te (Camellia sinensis), fibersol-2 kostfiber, borrerotekstrakt (Arctium lappa), kvekeekstrakt (Elytrigia repens), surhetsregulerende middel (sitronsyremonohydrat), stabilisator (xantangummi), ekstrakt av grønne kaffebønner (Coffea arabica), schisandraekstrakt (Schisandra chinensis), søtningsmiddel (steviolglykosider), kromklorid.

Aktive ingredienser per porsjonspose (2,5 g) Innhold Referanse-verdi
Grønn te pulver (Camellia Sinensis), Polyfenol 30 % 240 mg **
Storborrerot ekstrakt (Arctium Lappa) 120 mg **
Kveke ekstrakt (Elytrigia Repens) 120 mg **
Grønne kaffebønner ekstrakt (Coffea Arabica), Klorogensyre 50 % 60 mg **
Schisandra ekstrakt (Schisandra Chinensis), 5% Schisandriner 60 mg **
Krom 120 µg *300%

* = % av referanseverdi
** = ingen referanseverdi fastsatt

Grønn te

Grønn te består av teblader som har vært ikke har vært utsatt for like mye bearbeiding i forbindelse med fremstillingen sammenlignet med sort te. I Vesten har man tradisjonelt sett holdt seg til sort te, som består av teblader som har vært utsatt for mer prosessering.

Grønn te derimot har lange tradisjoner i Øst-Asia.  Grønn te er lysere enn svart te. Enkelte sorter av grønn te skal trekke ved temperaturer helt ned mot 60 grader (eventuelt i kaldt vann!) over lengre tid.

Grønne kaffebønner

Tea Zero er tilsatt ekstrakt av grønne kaffebønner.

Grønne kaffebønner inneholder klorogensyre. Brente eller ristede kaffebønner inneholder også klorogensyre, men vesentlig mindre enn grønne kaffebønner. Mye av innholdet forsvinner nemlig i brenningen.

Grønne kaffebønner, som er uristede og dermed rå, inneholder tre ganger så mye klorogensyre som vanlig brent kaffe.

Antioksidanter

Tea Zero inneholder også flere forskjellige urter tradisjonelt brukt i te, og mange av disse inneholder antioksidanter. Antioksidanter er molekyler som nøytraliserer frie radikaler i kroppen og dermed bekjemper oksidativt stress.

Til sammen inneholder Tea Zero en kombinasjon av flere forskjellige antioksidant-kilder. Så en kopp med Tea Zero per dag til bidra til at du daglig får i deg antioksidanter.

Krom

Tea Zero inneholder krom. Krom bidrar til forbrenningen av makronæringsstoffer som karbohydrater, fett og proteiner.

Krom bidrar også til reguleringen av blodsukkernivået. Tea Zero er tilsatt treverdig krom, som er den typen krom som kroppen trenger og kan nyttiggjøre seg av.

Koffein

Tea Zero inneholder koffein. Ved sitt naturlige innhold av koffein vil derfor Tea Zero også gi økt energi og overskudd i hverdagen.

Koffein er et mildt sentralstimulerende stoff med en rekke fysiologiske effekter. Det virker i første rekke på hjernen, og moderat inntak bidrar til å forbedre fysisk ytelse og kan gi økt årvåkenhet og konsentrasjon. Virkningen av koffein er godt dokumentert og du kan lese mer om koffein her.

The European Food Safety Authority (EFSA) har konkludert med at et koffeininntak på rundt 400 mg koffein per dag (tilsvarende opptil 5 kopper kaffe) kan nytes som en del av en sunn balansert diett og en aktiv livsstil. Vi anbefaler å bytte ut ihvertfall en kopp av disse til Tea Zero!