Få en god start på dagen med disse frokosttipsene

Skjermbilde 2023-03-29 kl. 12.52.27

Det er ikke uten grunn at man sier at frokosten er det viktigste måltidet i løpet av dagen. Den bryter fasten etter en natts søvn, og legger grunnlaget for resten av dagen. Her får du noen gode frokosttips for å få en topp start på dagen.

Det kan ofte være fristende å dytte i seg noe søtt på morgenkvisten etter en lang natt. Spesielt hvis matlysten ikke er på topp. Da spiser man gjerne det som er minst vanskelig å få i seg – som ofte finnes på den usunne siden av skalaen. Men fortvil ikke! Vi har laget noen forslag til sunne og smaksrike frokoster du kan kose deg med, sammen med en god og varm kopp med Tea Zero.

Smoothie

Smoothie til frokost, kan man virkelig bli mett av det? Ja, så lenge du bruker ingredienser som metter!

Det som er så fint med smoothie er at du får i deg fiber i fra fruktkjøttet, som gjør at du holder deg mett lenger.

Frukt og grønt som bringebær, mango, jordbær, banan, appelsin, eple, avokado, gulrot og grønnkål er perfekte tilskudd i en næringsrik smoothie. Lek deg frem til en kombinasjon du liker, og supplementer med naturell yoghurt, juice, kokosmelk eller vann etter eget ønske. Du kan også gjerne tilsette litt havregryn for enda litt mer fiber og fylde.

Sunn frokostblanding

Mange foretrekker en skål frokostblanding som start på dagen. Finn deg en variant som metter og som har godt med fiber og proteiner, samt lite sukker og kalorier. Bare pass på, ofte er frokostblandinger sukkerbomber, selv om de ser sunne ut på pakken. Hvis du finner blandingen som passer deg vil dette føre til et mer stabilt blodsukker. Da unngår å gå på en smell og overspise senere på dagen fordi du er så sulten.

Om du har lyst til å trå til litt ekstra kan du lage din egen frokostblanding eller müsli. Da vet du akkurat hva du får i deg, og du kan lage den akkurat som du liker! Hasselnøtter, mandler, sesamfrø, solsikkefrø, havregryn og linfrø er eksempler på noe av det som kan gå i en slik miks. Tilsett litt kanel, lønnesirup eller honning for ekstra sødme og god smak, og spis den med melk eller yoghurt.

Omelett

Hva med å starte dagen med en god og mettende omelett? Det tar ikke mange minutter å piske sammen en røre og kutte opp de grønnsakene du ønsker, og mens den godgjøres i panna har du tid til å få unnagjort andre sysler. Så lenge du har egg er de andre ingrediensene opp til deg – skinke, ost, tomat, spekeskinke, røkelaks, paprika, squash eller purre passer alle godt i en omelett! Det er kun din egen fantasi som setter grenser!

Havregrøt med frukt og bær

Havregrøt trenger absolutt ikke være kjedelig, og er like godt uten sukker! Bruk friske bær eller favorittfrukten din som topping, og dryss litt kanel over. Enklere blir det ikke, og det holder deg mett i flere timer. Havregrøt kan fint lages i dagen i forveien. Rør sammen havregryn, melk og yoghurt i en beholder med lokk, og sett blandingen i kjøleskapet over natten, og voilá! Fiks ferdig havregrøt til frokost.

Naturell yoghurt eller cottage cheese

Her finnes du uendelig med kombinasjonsmuligheter. Lag deg en skål med naturell yoghurt eller cottage cheese med friske bær, frukt, havregryn, müsli, honning, lønnesirup, syltetøy, nøtter eller frø etter eget ønske, og kos deg. Alt som mangler da er en varm kopp Tea Zero å holde rundt og litt godt lesestoff – en perfekt start på dagen!

Knekkebrød eller grovbrød

Det er ikke mye som skal til for å gjøre et knekkebrød eller en brødskive smakfull og appetittlig. Finn varianter som har rikelig med fiber som metter lenge, og vær kreativ på påleggsfronten. Mye kan gjøres i stand dagen i forveien; kok egg, skjær opp grønnsaker eller legg frem pålegget du skal bruke slik at alt er klart.

Et knekkebrød med ost kan gjøres flere hakk bedre med litt salat, paprika og agurk, og en brødskive med skinke gjør seg godt med noen skiver egg dandert på toppen.

Fullkornwrap

Bruk fullkornslefser som base i stedet for brødskive! Her kan man lage mye godt.

Et tynt lag smøreost med ruccola, agurk og skinke eller røkelaks er et eksempel på en skikkelig god wrap. Eller kanskje litt eggerøre med tomat og ost er veien å gå? Det trenger absolutt ikke gjøres vanskelig for å bli godt og sunt!

Håper du har fått inspirasjon til å lage deg noe godt til frokost fremover, og tar deg tid til å nyte den før du starter dagen!