Funksjonell Trening – Hva er det og hvordan komme i gang

Funksjonell Trening- hovedbilde

Funksjonell trening har blitt en stadig mer populær tilnærming til fysisk aktivitet, da den fokuserer på å forbedre kroppens evne til å utføre daglige bevegelser. I denne artikkelen vil vi utforske hva funksjonell trening er, hvorfor det er verdifullt, og hvordan du kan begynne din egen reise mot bedre funksjonell fitness.

Hva er funksjonell trening?

Funksjonell trening er en tilnærming som legger vekt på å forbedre bevegelsesmønstre og styrke kroppen for å utføre daglige oppgaver mer effektivt. I stedet for å isolere enkelte muskler, som ofte gjøres i tradisjonell styrketrening, simulerer funksjonell trening bevegelser som speiler virkelige situasjoner. Dette kan inkludere øvelser som involverer flerleddede bevegelser og bruk av kroppens kjerne.

Fordeler ved funksjonell trening:

 • Bedre daglig funksjon: Denne formen for trening fokuserer på bevegelser som etterligner daglige aktiviteter, noe som kan forbedre din evne til å utføre vanlige oppgaver som å løfte, bære og bøye deg.
 • Økt fleksibilitet og mobilitet: Øvelser som strekker ut flere muskelgrupper samtidig, bidrar til å forbedre fleksibiliteten og mobiliteten, essensielle komponenter for en sunn kropp.
 • Styrking av kjernemuskulaturen: Mange funksjonelle øvelser engasjerer kjerneområdet, som er avgjørende for å opprettholde god holdning, stabilitet og forebygge skader.
 • Bedre balanse og koordinasjon: Treningsformen inkluderer ofte øvelser som utfordrer balansen og koordinasjonen, som er viktige for å forhindre fallskader, spesielt hos eldre.
 • Effektiv bruk av treningstid: Ved å fokusere på flerleddede øvelser og hele kroppen, kan funksjonell trening gi effektive resultater på kortere tid.

Hvordan komme i gang:

 1. Identifiser daglige bevegelser:

  Tenk på typiske bevegelser du gjør i løpet av en dag, og velg øvelser som etterligner disse bevegelsene.

 2. Inkluder flerleddede øvelser:

  Velg øvelser som engasjerer flere ledd og muskelgrupper samtidig, for eksempel knebøy, utfall, og push-ups.

 3. Bruk varierte treningsredskaper:

  Introduser varierte redskaper som kettlebells, slynger eller stabilitetsballer for å legge til variasjon og utfordre kroppen på forskjellige måter.

 4. Fokuser på kjerneøvelser:

  Legg til øvelser som styrker kjerneområdet, for eksempel plankevarianter og roing.

 5. Vær kreativ med trening:

  Utforsk ulike former for trening, som for eksempel yoga, pilates eller funksjonelle treningsklasser, for å finne det som passer best for deg.

Eksempel på funksjonell trening:

En enkel funksjonell treningsøkt kan inkludere:

Kettlebell Swing: Engasjerer kjerne, hofter og lår.

Utfall med vektstang: Trener ben, rumpe og kjernemuskulatur.

Planke med armhevninger: Styrker kjerne, armer og skuldre.

Medisinballkast mot veggen: Forbedrer koordinasjon og engasjerer hele kroppen.

Kettlebell swing er en form for funksjonell trening

Konklusjon

Funksjonell trening er mer enn bare en treningsmetode; det er en tilnærming til å forbedre livskvaliteten. Ved å inkludere funksjonell trening i rutinen din, kan du styrke kroppen for daglige utfordringer og samtidig nyte de mange helsefordelene det bringer. Husk å starte gradvis, tilpasse øvelsene etter dine behov og glede deg over reisen mot en sterkere, mer funksjonell kropp. 

Les flere artikler her.

Ekstra boost?

Tea Zero inneholder koffein som kan gi deg den ekstra boosten du trenger på trening. Teen inneholder også mineralet krom som bidrar til normalt blodsukkernivå og normal forbrenning. Les mer om hvordan Tea Zero kan bli en del av din nye daglige rutine her.

Ida Celine - bilde

PRØV BESTSELGEREN NÅ! Med over 400.000 solgte pakker er vi sikre på at du også blir fornøyd. Bestiller du i dag, er prisen 199,- kroner.

KUN 18
tilbudspakker
igjen i dag
 • Tast inn din e-postadresse og trykk "Gå videre" for å bestille
 • Pakken sendes direkte til postkassen. Alltid gratis frakt
 • Rask levering, 3-5 dager postgang
 • Betalt med faktura etter mottak av varen
posten-bring-light